Posted on 11/09/2016

Dekadencija razuma

BLOG/ Tekstovi

Kada sam rešio da pišem blog obećao sam sebi da se neću baviti davanjem saveta i ispraznim pričama o nebitnim pojavama. Svoj blog sam zamislio kao mesto na kom ću pisati o nekim svojim impresijama, stanjima, o mrakovima mog uma i sjebanostima moje duše. Zato je ovo verovatno prvi put i poslednji put da ću prekršiti sebi dato obećanje i posvetiti pažnju onome što mene inače ne dotiče i posvetiću je ne zbog sebe već zbog nekih drugih mozda dovoljno emotivno nezrelih, socijalno neinhibiranih i životno nesnađenjih koji očajnički pokušavaju da nađu svoje mesto pod Suncem ugledajući se na one društveno degenerisane .

Prva stvar: Svako ima svoje mesto pod Suncem i to što ćeš ličiti na nekog ne znači da će tvoje mesto biti veće ili šire,ili nalik njegovom.

Druga stvar: Sami stvaramo širinu onoga koliko ćemo se glasno čuti i koliko ćemo daleko odjeknuti. Shvatam da glupost ima najjaču glasnoću u zvučnom spektru ali upamtite da glasnoća izazvana glupošću i najduže traje i najduže se pamti i i to nikada po lepom.

 

Sve češće vidim da svaka druga osoba t.j. budala sa kamerom koja nema pametnija posla počinje da snima razne vlogove o tome kako uspeti, kako steći samopouzdanje, kako preboleti i sl. i to je skroz ok, svi smo mi vlasnici svog vremena i mozemo ga koristiti kako želimo(odmah da se ogradim naravno ima i onih koji su dobri u sferi vlogerisanja ali o njima neću, ja bih ipak radije o budalama jer sličan se sličnom raduje,mada su nam budalaštine totalno različite al nema veze). Ono što mene rastužuje je količina onih koji te klipove ne samo što gledaju nego što i u njima traže smisao života,mole za Q&A da bi te iste budale mogli da pitaju za savete i pomoć. Pa sad mene interesuje, zašto vas deco i omladino interesuje:

 • Kako je neko iz svog sela dospeo do šipke beogradskog kluba ili rijaliti programa.Ako vam je zelja takav život uštedite sebi vreme, ne gledajte klipove nego ako niste iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca i ostalih većih gradova kupite sebi autobusku kartu do prvog od njih i pravac u neki od najpoznatijih klubova i sve željeno možete postići preko genitalnog trakta. I to naravno samo ako ste dobra riba, ako niste nađite drugi željeni zivotni poziv ili dobrog plastičnog hirurga koji će da vam omogući to.
 • Zasto pored besplatnih telefonskih linija za pomoć gde možete anoninomno da porazgovararate sa strucnim licima koja su se školovala za to vi tražite pomoć od uspešno ili manje uspešno lečenih ili neuspešno lečenih narkomana i alkoholičara na rivotrilima,zoloftima i ostalim sranjima i anksioliticima koji im deluju na dizanje serotonina pa vam oni preko ekrana  na  youtube-u deluju srećno,zadovoljno i samopouzdano? Nije to sreća, nije to samopouzdanje, to su medikamenti. Takve ne slušajte.
 • Ni life and business coach savetodavce ne slušajte(svaka cast raznim centrima za  psihoterapiju, savetovanje i koucing gde edukacije traju godinama i stotinama sati ali ovde ne pričam o njima).Ostavite se Lujza Hej vizualizacija,afirmacija i ostalih napamet naučenih floskula kojima vam pune glavu oni sa 4 dana kursa.Duša je to,treba da je opipa,oseti i popravi neko ko se razume u nju,nije to automobil pa da može svaki mehaničar da vam čeprka po motoru.

 

Ako imate problem a dete ste pričajte sa roditeljima.

Ako ne možete da pričate sa roditeljima idite kod školskog pedagoga.

Ako ste odrasli a imate problem koji ne možete sami ili uz pomoc prijatelja i dobrih ljudi oko vas da rešite, idite kod psihologa.

Pomoć stručnog lica nije sramota.Mentalna higijena je pola zdravlja.

 

Ne dozvolite pornićarima da vas uče ponašanju,

sektašima da vam ispiraju mozak da ako se nešto dovoljno jako želi to moze i da se ostvari,

budalama da vam pričaju kako da živite i u životu da se snalazite.

Budite pametni,slušajte pametnije i obrazovanije od vas i ne možete da ne uspete.

 

 

P.S. Ako vam je potrebna pomoć, pozovite sledeće brojeve, porazgovarajte, nije sramota,sramota je od mediokriteta učiti i na mediokritete se ugledati. Imenik sa najznačajnijim brojevima vam se nalazi ovde  http://www.b92.net/lokal/beograd/adresar-sos.php

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply blogelodiesteban 12/09/2016 at 16:53

  Mi nismo baš deca, niti omladinci, 🙂 , ali sve što si napisao i trebalo je da se pročita.

 • Reply Momo 11/07/2018 at 15:23

  Slazem se…ja cu da se nadovezem malo…koliko je budala koji dele savete kako smrsati a jooj…ne bi me cudili saveti uradi sam, kako sam sebi operisati slepo crevo…pozz.

 • Leave a Reply

  Back to top
  %d bloggers like this: